Nieuwsbrief

Oktober 2017

Programma’s

Clubbermeisjes

8/10       kennismakingsspelletjes: Vandaag ontvangen we onze nieuwe clubbertjes met open armen. Om elkaar een beetje beter te leren kennen, gaan we enkele toffe kennismakingsspelletjes spelen! Wij, jullie leiding, zijn er al helemaal klaar voor! Hopelijk jullie ook?
15/10    Lokaal versieren: Aangezien het jaar nog maar net bezig is, is ons lokaal nog niet zo mooi… Tijd om daar verandering in te brengen! We gaan ons lokaal vandaag een beetje meer kleur geven. Dus als je nog toffe spullen hebt om te versieren, twijfel dan niet om deze mee te brengen. Denk er ook aan dat je kleren een beetje vies kunnen worden, dus doe niet je beste T-shirt aan
22/10    olympische clubberspelen: Welke clubber kan het hardste lopen, kan het verste springen,…   Daar komen we vandaag achter! heb je thuis een toffe haarband, een zweetbandje of misschien wel een mooie loopbroek? Breng deze dan zeker mee om je te verkleden als een echte atleet. Spanneeeeeend!!!
29/10    Halloween: Vandaag vieren we Halloween op de Chiro door toffe spelletjes te spelen en pompoentjes te knutselen. Hou je zeker niet in om al geschminkt en/of verkleed naar de          chiro te komen

Clubberjongens

8/10       kennismakingspelletjes: vandaag leren we iedereen kennen en gaan we eens kijken wat er zich allemaal in en rond de lokalen bevindt!

15/10    het grote-vallende-blaadjes-spel: nu er super veel blaadjes op de grond liggen kunnen we niets anders dan deze allemaal te gebruiken voor ons super toffe spel

22/10    het grote sprookjesbosspel: kom mee spelen met alle sprookjesfiguren in ons eigen grote sprookjesbos

29/10    Halloween: vandaag gaan we allemaal lekker griezelen! Verkleed jullie allemaal op je engste en breng een pompoen mee!

Pinkels

8/10       Amai wie is dat allemaal? Om elkaar wat beter te leren kennen spelen we kennismakingsspelletjes!

15/10    Haal jullie stokjes en spleetogen maal boven want vandaag gaan we naal China, hoela!

22/10    Ondertussen is het al een maand herfst,  hoog tijd dus om eens wat herfstspelletjes te spelen.

29/10    BIBBER EN BEEF GIJ ALLEN! Doe jullie engste kostuum aan en ga met ons mee griezelen op tocht! Brrrrrrr...

Sloebers

8/10       kennismakingsspelletjes

15/10    fietsspelen

22/10    het grote slijmspel

29/10    bosspel

Kwiks

8/10      Een, vers van de pers, nieuw chirojaar begint uiteraard met een supertof kennismakingsspel! Wij zijn heel erg benieuwd om jullie allemaal te leren kennen!

15/10    Trek die avonturiersschoenen maar aan want wij trekken vandaag het chirobos in! Echte kwiks kunnen kampen bouwen als geen ander!

22/10    Hebben jullie aandachtig opgelet tijdens de vorige chiro's? Denken jullie dat jullie ons al een  beetje kennen? Wel, laten we dat testen! Ken je kwiksleiding!

29/10    Halloween is ons favoriete feest, dan zijn we verkleed in een griezelbeest. Met Halloween ben je welkom in de hel, krijg kwikskriebels en bibber uit je vel! Breng een pompoen mee vandaag!

Rakkers

8/10       verkennings-pelen : we gaan vandaag de chiro verkennen als nooit te voren

15/10    de wereld is rond een bal ook ;dus balspelen

22/10    waar is wally

29/10    het einde van de maand dus eindemaandspelen

Tippers

8/10       We beginnen het jaar met een echte Chiro-klassieker! Vandaag spelen we één tegen allen.   Kunnen jullie de leiding verslaan???

15/10    Deze week vinden op Chiro Achter Olen de Lolympische spelen 2017 plaats, trek jullie meest funky sportoutfit aan om te komen meedoen!

22/10    Om al een beetje in de sfeer van Halloween te komen gaan we vandaag pompoenen uithollen en lekkere pompoensoep maken!

29/10    Wie van onze tippers bezit het meeste doorzettingsvermogen en zelfbeheersing? Dat testen we vandaag aan de hand van onze eigen versie van FIST OF ZEN

Toppers

8/10       Kennismakingsspelen

15/10    Vertrouwensspelen

22/10    Sjor en Showe constructie spelen

29/10    Het grote 'Arne heeft inspiratie'-spel

Tiptiens

8/10       We spelen een spel vanmiddag! Tip: omelet, pannenkoeken, mayonaise, quiche, wentelteefjes,...P.s.: laat je merkkledij thuis x

15/10    Wij kennen jullie al een beetje, maar kennen jullie ons al goed genoeg??

22/10    Had je 10 miljoen wat jij dan doen? Een feestje bouwen en je geld op doen!

29/10    https://youtu.be/A6SeW34CkA8

Kerels

8/10       knaldag

15/10    doop

22/10    gehandicapte spelen

29/10    jackass

Aspies

8/10       Laatste bespreking van de aspiefuif + blackbox om elkaar nog een klein beetje beter te leren kennen!

15/10    Never ever katerqueens again, We testen vandaag alle remedies tegen een dikke kater (van  bijvoorbeeld een cocktailparty). In de toekomst zal geen enkele katachtige ons nog klein     krijgen!

22/10    HalloweenSnapchatspel, breng jullie iPhone zeker mee met volle batterij want het zal nodig zijn! Dresscode: Halloween

29/10    Geen Chiro, een beetje uitrusten na ons mega geweldig weekend!!!

Aspiranten

8/10       leer je leiding en medeleden beter kennen tijdens onze kennismakingsspelletjes

15/10    we beginnen het jaar ineens serieus met hevige pleinspelen

22/10    amai! da waait hie nogal! de ideale moment om te brainstormen over onze aspifuif

29/10    casino royal! kom in kostuum en vergeet je pokerface niet

Superaspies

8/10       Na 13 jaar bij de chiro zouden jullie elkaar door en door moeten kennen, maar kennen jullie ook elkaars diepste geheimen?

15/10    Detox

22/10    Breng een fiets mee!!!

29/10    Komen eten part 1!

 

Belangrijke info

Inschrijvingen 22/10

Op zondag 22 oktober van 17u-18u kunt u uw kind(eren) inschrijven voor het chirojaar 2017-2018. Dit vindt plaats in onze eigen chirolokalen.

 

Wat kost een chirojaar ?*

  • €15 lidgeld
  • €20 Drankgeld (wekelijks vieruurtje)
  • €5 verzekering (enkel als uw zoon/dochter afgelopen zomer niet mee op kamp is geweest)

 

*De gemeente voorziet ook een eventuele tegemoetkoming via de zogenaamde vrijetijdspas.
 

Mogen wij u vragen om zich aan deze datum te houden. Hierdoor kan al het administratieve werk dat een inschrijving met zich meebrengt in één keer worden afgehandeld. Dit geldt ook voor papieren van ziekenfondsen. Deze zullen de hoofdleiding graag voor u invullen.

Kunt u op dit moment toch niet aanwezig zijn dan kan u het inschrijvingsformulier via onze website afdrukken. Dit bezorgt u dan samen met het geld bij de leiding van uw zoon/dochter voor 22 oktober.

 

Zoals u ziet, zullen er dit jaar spijtig genoeg géén chirokrantjes meer worden opgestuurd. Wij maken nog wel maandelijks een nieuwbrief zoals deze die beschikbaar zal zijn op de site én die we zullen doormailen. Let daarom bij de inschrijving er zeer goed op dat u één (of meerdere) geldig mailadres noteert waarop u de nieuwsbrief wilt ontvangen.
 

www.chiroachterolen.be

 

Uniformen

Bij de chiro hoort natuurlijk ook een echt chirouniform! Dit kan je volledig bij onze chiro zelf aanschaffen. Van short of rok en t-shirt, tot zelfs echte chirosokken en ondergoed! Het volledige aanbod kan je terugvinden op onze site. Nadien kan je dan vlak voor of na de chiro komen passen en eventueel aankopen!

 

Groepsleiding

WAT?    Ook wel hoofdleiding genoemd. Zij zijn het aanspreekpunt voor de leiding maar ook voor ouders en leden die met één of meerdere vragen zitten.
                In het algemeen zorgen zij ervoor dat alles in goede banen wordt geleid.

WIE?     Caro Soontjens, 20 jaar – 3de jaar leidster, 2ste jaar groepsleidster                           0499-60 61 70
            Emma Dominicus, 22 jaar – 6de jaar leidster, 2ste jaar groepsleidster                         0477-48 55 96
            Ruben Huyskens, 18 jaar – 3de jaar leider, 1ste jaar groepsleider                               0499-76 33 03

 

En dan ook nog onze Veebee’s

WAT?    VB staat voor Volwassen Begeleiding. Zij zijn zelf jarenlang actief geweest in de chiro als lid en leiding en kennen dus het reilen en zeilen. Nu staan ze onder andere de groepsleiding bij in het nemen van bepaalde beslissingen en vormen zij ook een aanspreekpunt voor leden, leiding en ouders.
WIE?     Stijn Van Turnhout en Evi Budts
                Mario Warpy en Veerle Van Hemelen

 

 

 

Kamp

Ieder jaar gaan wij op kamp in de grote vakantie. Voor sloepi’s tot en met de oudste groepen duurt dit 10 dagen, voor de clubbers 5 dagen. Wij willen alvast vragen om iedereen een volledig kamp te laten meegaan.  Hieronder vind je alvast de data voor 2018. Moest er toch een probleem zijn waardoor men geen volledig kamp mee kan gaan, kan dit besproken worden met de groepsleiding (bij de inschrijvingen van het kamp).

                2018: Dessel (Catico)                     11/07-21/07